Asperger syndroom

MRA beugel Amsterdam

Geplaatst op

Heb je last van slaapapneu of snurk je veel? Dan biedt een MRA beugel de oplossing. Deze beugel zorgt ervoor dat de keelholte open blijft, waardoor je beter kunt ademhalen. Zo slaap je beter en heb je overdag minder last van vermoeidheid. Kom langs bij iSmile Tandartspraktijk voor het laten aanmeten van een MRA beugel. 

Wat is slaapapneu?

Wanneer er tijdens het slapen tijdelijke ademstops van minimaal 10 seconden ontstaan door een vernauwing van de bovenste luchtweg, dan spreken we in de meeste gevallen over slaapapneu. Vaak gaat slaapapneu gepaard met snurken. 

Wat is een MRA beugel?

MRA is de afkorting voor mandibulair repositie apparaat. Dit is een kunststof die je op zowel de boven- als ondertanden plaatst. Door het dragen van de MRA beugel staat je onderkaak iets meer naar voren, waardoor de luchtpijp verder geopend kan worden. Hiermee verdwijnen de ademstops en het snurken.

De behandeling

De behandeling voor het laten aanmeten van een MRA beugel bestaat uit twee delen: de voorbereiding en de procedure. We leggen de behandeling graag aan je uit. 

De voorbereiding 

Voordat ze aan de slag gaan met het maken van de beugel, is het belangrijk dat je tandvlees gezond is. Daarnaast mogen er geen klachten aan één of beide kaakgewrichten aanwezig zijn. Indien ze tijdens de eerste afspraak zien dat jouw tandvlees niet in optimale staat verkeert, zal het aanmeten van de beugel vertraging oplopen. 

De procedure 

Wanneer je gebit en tandvlees gezond zijn, maken ze afdrukken van je gebit om zo de MRA precies op maat te kunnen maken. Een aantal weken na het maken van de afdrukken kun je de beugel bij ons ophalen. 

Hoe maak ik mijn MRA beugel schoon?

Het is belangrijk dat je de beugel na elk gebruik schoonmaakt. Wanneer je dit niet doet kan de beugel gaan ruiken en is het mogelijk dat er witte aanslag ontstaat. Het schoonmaken van de beugel kan op meerdere manieren. Zo kun je de beugel reinigen met een bruistablet voor kunstgebitten. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je de beugel schoonmaken met een mengsel van warm water en azijn. Laat de beugel even weken en spoel hem daarna af met water en maak hem schoon met een tandenborstel.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatie over asperger.

Contactgegevens

Via info @ aspergersyndroom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden